Kategorie:

Nejzajímavější zámky na prodej

Na Realingu je aktuálně na prodej několik zajímavých památek s dlouhou historií. Pojďme se v tomto článku podívat na několik nejzajímavějších z nich.

1. Zámeček baronky Ringhoffer

Nemovitost původně patřila baronce Ringhoffer, manželce známého majitele strojírenského podniku v Praze.V roce 2007 byl památkově chráněný zámeček kompletně zrekonstruován a přestavěn na reprezentativní kanceláře s bytem a garáží pro majitele. Zámeček se nachází v Praze 5 v těsné blízkosti nákupního a komerčního centra Anděl. Prodejní cena je necelých 75 milionů Kč.

Celý inzerát najdete zde: https://www.realingo.cz/prodej/ostatni-pamatky-kartouzska-praha/16740529

2. Zámek Mšené-lázně

Zámek Mšené-lázně se nachází cca 50 km od Prahy. Prvním majitelem Mšeného, který zde pravděpodobně vybudoval tvrz, byl Půta, zvaný Petřík z Rýzmberka. Postupem času mšenská tvrz často měnila své majitele, mezi významnější patřil například saský rod Illburků. Nyní je zámek včetně přihlehlého parku na prodej za cenu 34 milionů Kč.

Celý inzerát najdete zde: https://www.realingo.cz/prodej/ostatni-pamatky-skolni-2-msene-lazne/17758514

3. Zámecká tvrz v obci Okrouhlá

Jedná se o unikátní historickou nemovitost a kulturní památku – zámeckou tvrz s panstvím v obci Okrouhlá, která se nachází 12 km východně od města Chebu na levém břehu vodní nádrže Jesenice. Gotická tvrz, která tvoří dominantu obce, byla postavena zřejmě ve 14. století a v roce 1888 pro svou nevyhovující funkčnost byla přestavěna na malý rodinný zámeček, který dostal novou střechu s romantickými vikýři. Prodejní cena je 10 milionů Kč.

Celý inzerát najdete zde: https://www.realingo.cz/prodej/ostatni-ostatni-cheb-350-02/20350442

4. Barokní zámek v obci Hnojice

Zámek se nachází v obci Hnojice nedaleko Olomouce. Dříve sloužil jako farní budova a v roce 1516 k němu náležel farní dvůr s polnostmi, konírnou, stájemi a stodolou. V současnosti se objekt stal honosným, barokním zámkem a slouží k soukromým účelům. Pořádají se zde svatby, firemní večírky, meetingy firem, penzion a také je zde obrazová galerie přístupná veřejnosti.

Celý inzerát najdete zde: https://www.realingo.cz/prodej/ostatni-pamatky-hnojice/16454802